Brumë universal për kifle, byrekë, pasta dhe gjithçka tjetër

Përzieni me lehtësi një brumë fantastik për të gjitha përdorimet me të cilin mund të përgatisni të gjitha llojet e gjërave.

Brumi universal mund të përdoret për pasta të shijshme, si dhe për ëmbëlsira. Me të mund të bëni gjithçka që ju vjen në mendje, dhe përgatitja është e thjeshtë, kështu që të gjithë do të dinë ta gatuajnë. Nëse keni nevojë për brumë për pica, pasta, biskota, donuts, piroshki, kjo është zgjedhja e duhur.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 200 ml ujë të ngrohtë + 200 ml ujë të vluar
  • 10 g maja të thatë
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1 lugë çaji sheqer
  • 3 lugë vaj
  • 550-650 g miell

Përgatitja:

Hedhim majanë në ujë të ngrohtë dhe e lëmë për 5 minuta. Në një enë hidhni 3 lugë miell, sheqer, kripë dhe vaj. Derdhni ujë të valë, përzieni. Prisni disa minuta derisa masa të ftohet në një gjendje shumë të ngrohtë, pasi majaja nuk e pëlqen atë të nxehtë. Shtoni ujë me maja. Shtoni gradualisht miellin. Ziejeni brumin derisa të bëhet i qetë. Vendoseni në një tas, mbulojeni me një peshqir dhe lëreni për 10-15 minuta. Brumi është gati. Më pas mund të përdoret për çdo lloj pastiçerie.

LEXO EDHE:

Back to top button