Bufon, portieri më i mirë i gjithë kohëve

Sipas të përditshmes “Gazeta Dello Sport”, çmimi për portierin i I të gjithë kohëve I takon portierit të Juventusit, Xhanluixhi Bufon. Në përzgjedhjen e të përditshmes italiane morrën pjesë 18 portieri nga vende të ndryshe të Evropës.

Mes tyre ishin edhe Manuel Nojer, Hulio Cezar, Piter Shmejhell dhe të tjera, që dhanë votat maksimale për portierin Italian në portë e “Zonjës së Vjetër”.

Xhixhi Bufon, kishte 7 vota dhe 2 më shumë se portieri legjendar, Lav Jashin. Në vendin e tretë u ndal Dino Zoff, ndërsa nga një pikë arëktuan Benks, Kasilas, Majer, Sezoni Tafarel dhe Shmajhell.

LEXO EDHE:

Back to top button