Burri i saj u zhduk gjashtë javë pas dasmës, dhe ajo e priti për 68 vjet: E vërteta e dhimbshme që zbuloi e theu plotësisht

Burri i saj u zhduk gjashtë javë pas dasmës dhe ajo e priti për 68 vjet. Më pas ajo mësoi të vërtetën e dhimbshme.
Në vitin 1944, Peggy Harris nga Teksasi u martua me të dashurin e saj Billy. Ata patën një martesë të lumtur për gjashtë javë, më pas Billy u dërgua në ushtri si pilot për të luftuar në Normandi.

– Billy dhe unë ishim të martuar vetëm për gjashtë javë, por vendosa që do të ishte për gjithë jetën – thotë Peggy.

Burri i saj nuk u kthye më. Fillimisht ai ishte zhdukur, pastaj ishte gjallë dhe po kthehej në shtëpi, dhe më pas Peggy mori një letër që thoshte se ishte vrarë dhe varrosur. Kjo u pasua nga një letër që thoshte se ai ishte varrosur në një varrezë të re, dhe më pas se ndoshta këto nuk ishin fare eshtrat e tij.

This image has an empty alt attribute; its file name is 68-godini-cekala-1.jpg

– U shkrova të gjithëve dhe kërkova çdo informacion për burrin tim. Për herë të fundit i shkrova kongresmenit në vitin 2005. Mora një përgjigje se ai është ende larg – kujton Peggy.

I afërmi i tyre kishte akses në të dhënat ushtarake dhe më në fund e gjeti atë. Disa ushtarë të zhdukur janë varrosur në Normandi të Francës. Pikërisht këtu u fsheh misteri për të gjithë 68 vitet. Që nga ai moment, Peggy dërgon lule në varrin e tij 10 herë në vit.

– Për ditëlindjen e tij, përvjetorin e martesës, Krishtlindjet dhe disa data të tjera të rëndësishme për ne. Kur njerëzit mendojnë për fundin, kuptojnë se nuk e kanë kaluar diçka të tillë – thotë Peggy, e cila është e veja e fundit që i ka vizituar këta ushtarë në varreza.

Koha që kalon te varri i tij është e çmuar për të pavarësisht se kanë kaluar vetëm 6 javë së bashku, ndërsa kanë qenë të ndarë për 60 vite. Mirëpo, surpriza e vërtetë nuk erdhi kur ajo mori vesh se ai vdiq, ajo e priste këtë, por jo atë që zbuloi më vonë…

This image has an empty alt attribute; its file name is 68-godini-cekala-3.jpg

Në fshatin e vogël të Normandisë, La Vent, ndodhet rruga Billy Harris, ku në 60 vitet e fundit organizohet një shëtitje për nder të tij tre herë në vit!
Shkak për këtë është rrëzimi i avionit të tij, i cili u rrëzua pikërisht pranë këtij vendi, ndërsa ai arriti të mbajë mjaftueshëm kontroll që të mos përplaset në fshat dhe kështu të shmangë viktimat civile.
Trupi i tij u transferua në varrezat amerikane, ndërsa populli e konsideron hero dhe vazhdimisht i sjell lule.

LEXO EDHE:

Back to top button