Çaji që ul stresin dhe largon dhimbjet e kokës, të dhënat e lashta tregojnë përdorimin e saj për qëllime mjekësore

Efekti i saj i dobishëm ul presionin e gjakut, rregullon rrahjet e zemrës, redukton dhimbjet menstruale dhe e bën një zëvendësues natyral të barnave nga klasa e benzodiazepinave, si dhe ndihmon në tërheqjen prej tyre.

Valeriana përmban substanca të ndryshme, vaj esencial dhe acide, të cilat mund të përdoren për të arritur ekuilibrin e brendshëm. Aroma e saj mund të jetë e pakëndshme për disa, megjithëse vaji esencial dhe ekstraktet e saj të luleve janë përdorur në parfumeri për shekuj.

Duhet të ruhet në një enë të mbyllur mirë. Mund të përdoret për një muaj dhe efektet anësore të mundshme mund të jenë dhimbje koke dhe probleme me tretjen, por nuk duhet të përdoret nga gratë shtatzëna dhe nuk duhet të kombinohet me qetësues farmaceutikë.

Rezultatet janë të dukshme vetëm pas disa javësh dhe nëse e përdorni për pagjumësi, merreni disa orë para se të shkoni në shtrat.

LEXO EDHE:

Back to top button