Canneloni me kërpudha dhe parmixhan

Nëse keni ftuar miqtë tuaj për drekë, surprizoni me këtë specialitet italian. Kërpudhat ngjyhen me salcë domate dhe verë të bardhë, të gjitha të pasuruara me beshamel.

Ekzistojnë dy versione për të bërë kaneloni që e gjithë bota i njeh. Njëra është me salcën e famshme Bolognese, që do të thotë mish i grirë dhe salcë e kuqe, dhe tjetra është siç e quajnë italianët – verde, pra jeshile dhe që përgatitet me spinaq dhe beshamel. Nëse jeni adhurues i kërpudhave, duhet ta provoni patjetër këtë recetë.

Cannelloni me kërpudha dhe parmixhan me shtimin e pançetës së shijshme – si nga restorantet më të mira italiane.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 pako kaneloni (16 copë)
  • 400 gr kërpudha
  • 100 gr pancete
  • 5-6 thelpinj hudhër
  • 150 g djathë parmixhano të grirë
  • pak verë të bardhë
  • 2 dl salcë domate
  • kripë
  • piper
  • trumzë
  • përzierje erëzash

për beshamelin:

  • 0,3 dl vaj ulliri
  • 20 g miell
  • 3 dl qumësht
  • arrëmyshk
  • përzierje erëzash

Përgatitja:

Salcë beshamel

Skuqni miellin në vaj të nxehtë derisa të marrë pak ngjyrë të artë. Hiqeni nga zjarri, më pas shtoni gradualisht qumështin e vakët, duke e përzier gjatë gjithë kohës për të shmangur kokrrat. E kthejmë në zjarr dhe duke e trazuar presim që salca të vlojë. Shtoni vegjetën dhe arrëmyshkun e grirë.

Cannelloni

Pritini imët hudhrat dhe skuqini në vaj. Shtoni pancetën e copëtuar. Kur të ketë aromë, shtoni kërpudha të copëtuara në gjethe. Ziejini derisa lëngu të avullojë, më pas shtoni pak verë të bardhë. Shtoni kripë, piper, trumzë dhe barishte për shije. Kur gjithçka të jetë përzier mirë, shtoni salcën e domates dhe djathin parmixhano të grirë. E heqim nga zjarri, e përziejmë dhe kur të ftohet mbushim kanelonët. Tavën e lyejmë me vaj, e lyejmë me pak beshamel, më pas i rregullojmë kanelonët e mbushur. I derdhim me beshamelin e përgatitur. Piqeni në furrë të nxehur në 180-200°C për rreth 20 minuta.

LEXO EDHE:

Back to top button