Çfarë hanë fansat në Katar?

Katari, si vendi pritës i Kupës së Botës të futbollit të këtij viti, ka rritur prodhimin e ushqimit dhe rezervat e ujit në mënyrë që të presë me dinjitet të gjithë tifozët dhe turistët nga e gjithë bota.

Turneu ndërkombëtar i futbollit ka nisur më 20 nëntor dhe do të zgjasë deri më 18 dhjetor. Një gjë është e sigurt – fansat dhe turistët do të kenë mundësinë të shijojnë gatime të shijshme orientale. Oferta e specialiteteve vendase është e madhe dhe e pasur.

IG/Menupagesae

Rigag

Rigagu të kujton petullat tona dhe është një pjatë e preferuar e popullatës vendase. Ato bëhen nga brumi i hollë, i mbushur me krem ​​djathi ose vezë, me pjata anësore me kërpudha, domate dhe perime të tjera.

Gjithashtu, ata që preferojnë pjata të buta mund të blejnë rigag në atë variant gjithashtu.

 

 

chapatiandkarak.qa

Çapati

Chapati është një bukë e shijshme e mbushur me miell integral. Zakonisht shitet buzë plazhit dhe është një zgjedhje e shkëlqyer për një meze të lehtë.

Petat e holla, të cilat janë me origjinë indiane, bëhen nga një përzierje e elbit, melit dhe grurit. Përgatiten me sheqer, kripë, ujë dhe vaj misri dhe piqen në një tigan pa yndyrë.

Shiten bosh, të lyera me pak gjalpë, ose të mbushura me krem ​​djathi, krem ​​çokollatë ose mish të grirë.

Shawarma

Një tjetër specialitet vendas është shawarma e pulës, por kuzhinierët në Katar e bëjnë këtë specialitet ndryshe. “Shawarma jonë është krejtësisht ndryshe. Turqit përdorin paste domate, ne përdorim pastë djegës sepse marinata është më pikante”, thotë Mustafa, kuzhinier në restorantin arab Al Bisana.

kareem.qtr

LEXO EDHE:

Back to top button