Çfarë lidhje ka “teoria e taksive” me jetën e dashurisë?

Çfarë lidhje ka “teoria e taksive” me jetën e dashurisë?

Në thelb, ideja është se dashuria nuk ka të bëjë me përkushtimin, ka të bëjë me kohën (ose kemi arritur në një pikë ku jemi të lodhur duke zgjedhur).

Gjithçka filloi me një episod të “Sex and the City”, ku Charlotte romantike përjetësisht dhe pa shpresë kapet me kokëfortësi pas idesë së “dashurisë së vërtetë”. Dy javë pas takimit me bashkëshortin e ardhshëm Trey, ajo thotë:

“Ndonjëherë, ju thjesht e dini, si magjia, si fati.”

Miranda i përmbahet kësaj teorie të taksive:

“Nuk është fati, është  rrota e lirë  – kjo është e gjitha,” thotë ajo. “Burrat janë si taksitë; kur ato janë të disponueshme, “falas” ndizet. Ata zgjohen një ditë dhe vendosin të qetësohen, të kenë fëmijë, çfarëdo qoftë, dhe të ndezin dritën e ‘makinës boshe’. Gruaja tjetër që marrin – kjo është ajo! Ata u martuan me të. Nuk është fat, është fat i pastër”.

Në formën e saj më themelore, teoria buron nga ideja se lidhjet e angazhimit janë një jehonë e sjelljes së sotme të aplikimit. Në fillim, premtimi që ju jepet kur shkarkoni aplikacionin dhe fitoni akses në potencialin e tij të pafund – prek një nocion të paramenduar se “shpirti juaj binjak” duhet të jetë atje. Me kalimin e kohës, aplikacionet ende e humbasin eksitimin e tyre, kështu që kaloni nga “kërkimi i dashurisë” në lëvizje dhe as nuk e dini se si e zgjidhni qëllimisht një profil që mund t’ju përshtatet. Më e rëndësishmja, pas muajsh (ose vitesh) takimesh verbërore të lavdëruara me njerëz që ju fusin gjuhën në gojë menjëherë pasi të keni kërkuar një faturë, është e lehtë të shohësh “pajtimin” dhe “angazhimin” si një dhe e njëjta gjë.

Kjo na çon në rrënjën e teorisë – a është gjetja e një partneri gjithnjë e më pak për të gjetur një person për veten , dhe më shumë për “ky është një person për mua, tani”?

Megjithatë, sipas PureWow , kontaktet në internet mund të përdoren për një avantazh. Takimet selektive janë të mira, por çka nëse luftoni me këtë dhe pranoni të dilni me dikë që nuk ka të njëjtën shije në muzikë si ju? Apo shkoni në kinema me një mace, kur mbani një qen? Në rastin më të keq, ju largoheni dhe nuk e shihni më kurrë personin. Në më të mirën? Do të gjeni dikë “të tuajin” që as nuk e keni kërkuar.

LEXO EDHE:

Back to top button