Çfarë mund të bëjë Optimus, roboti humanoid i Teslës?

Çfarë mund të bëjë Optimus, roboti humanoid i Teslës?

Elon Musk dikur tha se mund të shiste 20 miliardë robotë.

Videoja e fundit tregon se Musk dhe Tesla nuk po heqin dorë nga robotët. Tesla Optimus vazhdon të evoluojë dhe videoja e fundit tregon se sa larg ka arritur që nga shfaqja e fundit tetorin e kaluar.

Videoja tregon përmirësimin drastik të Optimus gjatë tetë muajve të fundit. Ndërsa mbetet pas robotëve konkurrues si ata nga Boston Dynamics, është e dukshme që Optimus ka aftësinë për të mësuar dhe kryer veprime më komplekse ndërsa lëviz në mënyrë të pavarur me pajisjet e Tesla-s. Për shembull, ai mori një mjet nga një enë dhe e futi në një tjetër.

Elon Musk është i bindur për suksesin e Optimus. Ai beson se në të ardhmen shumica e të ardhurave do të vijnë nga kjo ndarje dhe se do të shesë më shumë robotë sesa makina. Musk dikur pretendoi se ka një kërkesë për robotë që shkon deri në 20 miliardë copë.

Informacionet e deritanishme sugjerojnë se Tesla po synon të çmojë Optimus në rreth 20,000 dollarë.

Data e premierës nuk përmendet, gjë që nuk është aq e rëndësishme duke pasur parasysh numrin e premtimeve (të pa)mbushura në prodhimin e makinave.

LEXO EDHE:

Back to top button