Çfarë ndodh me trupin tonë kur hamë rregullisht shumë ushqim të kripur?
Çfarë ndodh me trupin tonë kur hamë rregullisht shumë ushqim të kripur?

Kripa është padyshim një nga erëzat më të njohura në botë. Ndihmon në përmirësimin e shijes së ushqimit, por shërben edhe si konservues.
Problemi është se sot gjithnjë e më shumë njerëz po marrin shumë natrium ose kripë në trupin e tyre, gjë që mund të jetë shumë e rrezikshme. Dietologët paralajmërojnë gjithashtu se shumë ushqime që nuk do t’i mendonit kurrë janë çuditërisht të larta në natrium, të tilla si ushqime të lehta dhe ushqime të përpunuara.
Por çfarë ndodh në të vërtetë me trupin tonë nëse hamë shumë kripë? Këto janë disa nga fenomenet e vërejtura nga mjekët:
dëmtimi i enëve të gjakut dhe zemrës
fryrje, ngërçe dhe dhimbje barku
probleme me tretjen
duke shtuar në peshë
përkeqësimi i migrenës
duke rritur rrezikun e demencës.