Çfarë ndodh me trupin tonë kur hamë rregullisht shumë ushqim të kripur?

Çfarë ndodh me trupin tonë kur hamë rregullisht shumë ushqim të kripur?

Kripa është padyshim një nga erëzat më të njohura në botë. Ndihmon në përmirësimin e shijes së ushqimit, por shërben edhe si konservues.

Sipas Eat This, kripa e tryezës përbëhet nga 60 për qind klorur dhe 40 për qind natrium, dhe natriumi është një nga elektrolitet thelbësore thelbësore që trupi ynë ka nevojë për një sërë funksionesh, nga tretja e ushqimit te kontraktimi i muskujve.

Problemi është se sot gjithnjë e më shumë njerëz po marrin shumë natrium ose kripë në trupin e tyre, gjë që mund të jetë shumë e rrezikshme. Dietologët paralajmërojnë gjithashtu se shumë ushqime që nuk do t’i mendonit kurrë janë çuditërisht të larta në natrium, të tilla si ushqime të lehta dhe ushqime të përpunuara.

Por çfarë ndodh në të vërtetë me trupin tonë nëse hamë shumë kripë? Këto janë disa nga fenomenet e vërejtura nga mjekët:

dëmtimi i enëve të gjakut dhe zemrës

fryrje, ngërçe dhe dhimbje barku

probleme me tretjen

duke shtuar në peshë

përkeqësimi i migrenës

duke rritur rrezikun e demencës.

LEXO EDHE:

Back to top button