ChatGPT shkon në mënyrë të padrejtë dhe refuzon detyrat nga përdoruesit, OpenAI pranon problemet

Akuzat e përdoruesve për sjelljen e fundit të ChatGPT e shtynë OpenAI të hetojë dhe adresojë rënien e raportuar të reagimit dhe cilësisë, duke theksuar sfidat e qenësishme në trajnimin e modeleve.

Përdoruesit e ChatGPT janë frustruar nga rastet e fundit të modelit popullor të AI që refuzon detyrat ose u sugjeron përdoruesve ta bëjnë punën vetë, duke bërë që OpenAI të nisë një hetim.

 

 

 

Të enjten, OpenAI konfirmoi raportet e ChatGPT që tregojnë sjellje jo karakteristike të chatbot-it të tij të njohur të AI. “Ne nuk e kemi përditësuar modelin që nga 11 nëntori, dhe kjo sigurisht nuk është me qëllim. Sjellja e modelit mund të jetë e paparashikueshme dhe ne po përpiqemi ta rregullojmë atë, “tha OpenAI.

ChatGPT, i njohur për ndihmën e përdoruesve me detyra të ndryshme, ka grumbulluar 1.7 miliardë përdorues që nga fillimi i tij në nëntor 2022, me hulumtimet fillestare në atë kohë që tregojnë rritje të efikasitetit dhe përmirësim të cilësisë së punës.

 

 

 

Megjithatë, përdoruesit tani po raportojnë raste kur ai robot i zgjuar po jep përgjigje të kota. Kërkesa e një përdoruesi për një listë ditësh deri më 5 maj u refuzua me pretendimin se nuk mund të jepte një përgjigje shteruese. Diskutimet në Reddit zbulojnë se përdoruesit po luftojnë me përgjigjet e ChatGPT ndaj detyrave dhe një rënie në cilësinë e përgjigjeve, veçanërisht kur bëhet fjalë për kodimin.

Pavarësisht raporteve të mëparshme për problemet e gabimeve të softuerit, OpenAI thekson se po heton vazhdimisht pretendimet e përdoruesve. Në një deklaratë, kompania vuri në dukje ndryshueshmëri në modelet e trajnimit të chatbot, duke çuar në dallime në karakter, stil të shkruarit, sjellje dhe madje edhe paragjykime politike.

 

 

 

Megjithëse OpenAI nuk iu përgjigj menjëherë pyetjeve nga media, përdoruesit po kërkojnë zgjidhje, me disa që sugjerojnë një kthim në modelet e burimit GPT. Kompania thekson kompleksitetin e modelit të trajnimit të chatbot-it të tyre, duke pranuar sfidat në arritjen e sjelljes së qëndrueshme përgjatë cikleve të ndryshme të trajnimit.

LEXO EDHE:

Back to top button