“Wikipedia” shpalli 25 faqet më të vizituara në vitin 2023! I pari është ChatGPT

Enciklopedia shumëgjuhëshe e internetit Wikipedia lëshoi ​​një listë me 25 faqet më të shikuara dhe deklaroi se tre vendet e para ishin ChatGPT, Oppenheimer dhe Entertainment në Indi.

Lista tregoi se interesimi i njerëzve për inovacionin, inteligjencën artificiale, si dhe për njerëzit që vdiqën këtë vit po rritet, transmeton “ChatGPT”.

Sipas të dhënave, Wikipedia, e cila drejtohet nga Fondacioni jofitimprurës Wikimedia, ka pasur më shumë se 84 miliardë shikime të faqeve në vitin 2023, nga të cilat ChatGPT renditet e para me 49.4 milionë shikime.

“Është e qartë se njerëzit donin të kuptonin më mirë historinë dhe kontekstin pas teknologjisë ChatGPT ndërsa eksperimentuan me të”, tha Anusha Alikan, drejtoreshë e komunikimit në Fondacionin Wikimedia.

Audiencat në Indi dhe Azinë Juglindore thuhet se kanë pasur një ndikim të madh në listën e vitit 2023, pasi një e pesta e listës përbëhej nga media nga ai rajon dhe vetë India.

 

 

 

Në mesin e 25 faqeve më të mira, përveç ChatGPT, kishte nga ata që vdiqën në 2023, Oppenheimer, Kupa Botërore e Kriketit, Premier League indiane, filmat indian Javan dhe Pathan, Taylor Swift, filmi Barbie, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Premier League , Matthew Perry, SHBA, Elon Musk.

Lista përfshin gjithashtu filmin Avatar, India, Lisa Mary Presley, Guardians of the Galaxy, pushtimi rus i Ukrainës dhe Andrew Tate.

LEXO EDHE:

Back to top button