Çifti i të njëjtës gjini u shfaq në filmin vizatimor Peppa Pig

Në serialin vizatimor për fëmijë “Pepa Pig”, pas 18 vitesh transmetim u prezantua për herë të parë një çift i të njëjtit seks. Në një episod të transmetuar dje në Channel 5 të Britanisë, ariu polar Penny tha se ka dy nëna.

YouTube video

“Unë jam Penny ariu polar. Unë jetoj me dy nëna. Njëri është mjek dhe tjetri gatuan spageti. “Më pëlqejnë spageti”, tha ajo.

Episodi ndau mendimet e shikuesve. Ndërsa disa në rrjetet sociale miratojnë përfaqësimin e çifteve të të njëjtit seks në serialet vizatimorë, të tjerë shkruajnë se është “e paprecedentë”.

YouTube video

Një peticion për të transmetuar një çift të të njëjtit seks në këtë serial vizatimor u nis në vitin 2019. Janë mbledhur pothuajse 24,000 nënshkrime. Anëtarët e komunitetit LGBT e quajtën Peppa Pig një ikonë homoseksuale pas publikimit të albumit të saj me këngën “Rainbow, Rainbow”.

LEXO EDHE:

Back to top button