Cilat lloje të mollëve janë më të mira për shëndetin tonë?

Cilat lloje të mollëve janë më të mira për shëndetin tonë?

Të gjitha mollët duket se janë të njëjta, por mesa duket nuk janë…

Nëse trajneri ju vendos në një dietë, atëherë zakonisht vetëm dy fruta mbeten në listën e ëmbëlsirave të lejueshme – grejpfruti dhe molla jeshile. Ja pse është kështu.

Mollët jeshile zakonisht ato janë më të tharta dhe kanë një lëvore më të trashë. Por në të njëjtën kohë, ato kanë më pak sheqer, prandaj trajneri juaj i rekomandon kaq fort.

Mollët jeshile kanë më shumë vitamina A, B, C, E dhe K në krahasim me mollët e kuqe. Kanë përmbajtje të lartë hekuri dhe kaliumi. Ato gjithashtu përmbajnë më shumë fibra dietike madje edhe proteina.

Sidoqoftë, ato janë pak të tharta dhe të ëmbla në shije.

LEXO EDHE:

Back to top button