Cilët njerëz duhet të hiqni nga jeta juaj për të qenë të lumtur në vitin e ri?

Nëse shoqëroheni me njerëz që nuk ju përshtaten sepse nuk doni të futeni në konflikt dhe mendoni se është më mirë të mos e trazoni ujin, nuk jeni vetëm.

Megjithatë, disa njerëz janë toksikë në jetën tonë dhe ju nuk po i bëni një nder vetes duke i mbajtur ata pranë jush nga një ndjenjë detyrimi.

Gjithçka varet nga mënyra se si i ndërtoni marrëdhëniet tuaja – nëse nuk do të qëndronit me një partner që nuk është i duhuri për ju, pse të mbani kontakte me një anëtar të familjes, mik, koleg ose fqinj që bën më shumë dëm sesa mirë?

Lexoni për pesë kategoritë e njerëzve toksikë që duhet të hiqni nga jeta juaj dhe nuk ka kohë më të mirë për të bërë ndryshime sesa viti i ri.

Egoistët

Për momentin ju duket se janë vërtet të shqetësuar për problemet apo historitë tuaja, por në fund çdo miqësi zbret tek ata. Këta njerëz nuk kujdesen për ju.

Pesimistët e përjetshëm

Këta janë njerëz që vazhdimisht, pavarësisht situatës, shpërndajnë pa kushte energji negative. Ata janë vazhdimisht të hidhëruar, të zemëruar dhe të pakënaqur dhe nëse shoqëroheni shpesh me një person të tillë, do të filloni të bëheni edhe ju të tillë. Së paku, ju e dini se nuk mund të mburreni kurrë me ta për diçka ose të ndani lajme të mira me ta – ata menjëherë do të gjejnë diçka negative në situatë.

Kritikët

Ka një ndryshim të madh midis kritikës konstruktive dhe dikujt që ju kritikon pothuajse gjatë gjithë kohës që kalon me ju. Ata kanë gjithmonë një temë: pamja juaj, puna juaj, partneri juaj… çdo lëvizje juaj shqyrtohet pa marrë parasysh se kush është me ju. Këta njerëz ndihen më mirë për jetën e tyre boshe kur kritikojnë të tjerët. Është e qartë për ju që nuk keni nevojë për personalitete të tilla, apo jo?

Njerëz xhelozë

Një partner që shqetësohet nga çdo mesazh që merrni. Një mik që nuk të duron dot të shoqërohesh me njerëz të tjerë. Një koleg që minimizon përpjekjet tuaja. Këto janë vetëm disa shembuj të njerëzve xhelozë që nuk ju duhen në jetën tuaj. Rezervoni kohën tuaj për njerëzit që ju mbështesin, ju duan dhe duan që ju të keni sukses në çdo aspekt të jetës.

Sakrifica të përjetshme

Këta njerëz përdorin çdo situatë për të luajtur viktimën. Në fillim ju vjen keq për ta sepse ju kanë besuar për një problem, por shpejt e kuptoni se ata kanë një problem për çdo zgjidhje dhe se ankimi është mënyra e tyre e komunikimit. Ata kurrë nuk marrin përgjegjësi për veprimet e tyre dhe gjithmonë fajësojnë dikë tjetër për problemet e tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button