Cili është dallimi mes një gjeniu dhe një personi të talentuar?

Cili është dallimi mes një gjeniu dhe një personi të talentuar?

A e keni ditur dallimin mes një gjeniu dhe midis një personi të talentuar?

Vlogeri i njohur në TikTok, Julian de Medeiros flet pikërisht për këtë derisa citon filozofin e njohur gjerman Arthur Schopenhauer.

Sipas Schopenhauer, një person i talentuar arrin një target që askush nuk mund ta arrijë, derisa një gjeni arrin një target që askush tjetër nuk mund ta shohë.

How to be a genius #genius #smart #quotes ♬ Autumn Leaves – Timothy Cole

Pra, një gjeni i vërtetë mund të sheh ose të bëjë gjëra që njerëzit e tjerë nuk mund as t’i konceptojnë.

Filozofi gjerman gjithashtu pati thënë se gjeniu bënë gjëra përpara se t’u vijë koha dhe këto gjëra do t’ju njihen pas vdekjes së tij.

Ndërkaq, një person i talentuar është shumë i aftë në atë që bënë, diçka që të tjerët e dinë se është e rëndësishme ndryshe prej një gjeniu që ka një vizion për të parashikuar gjëra që do të jenë të rëndësishme në të ardhmen.

LEXO EDHE:

Back to top button