Cili është pozicioni më i mirë për të fjetur kur keni një të ftohtë apo grip?

Cili është pozicioni më i mirë për të fjetur kur keni një të ftohtë apo grip?

Për të funksionuar siç duhet, sistemi ynë imunitar mbështetet në gjumë të mirë. Nëse nuk flemë mirë, do të na duhet më shumë kohë për të luftuar viruset dhe për të shëruar.

Sipas mjekëve, ekziston një pozicion në të cilin duhet të flemë kur jemi të sëmurë. Të gjithë pacientët këshillohen të flenë në një pozicion më të drejtë, d.m.th. të ngrenë kokën, qafën dhe shpatullat për të kulluar mukozën në mënyrë më efektive dhe për të reduktuar kongjestionin e hundës dhe rrjedhjen e hundës. Pozicioni ideal përfshin ngritjen e majës së dyshekut ose vendosjen e disa jastëkëve nën kokën ose qafën tuaj.

Dhe nëse vuani nga hundët e bllokuara, mjekët ju këshillojnë të thithni ujë të ngrohtë para se të shkoni në shtrat. Ata këshillojnë të vendosni një peshqir mbi kokë dhe ta mbështetni fytyrën mbi një tenxhere me ujë të nxehtë. Lëreni avullin dhe ajrin e ngrohtë të hyjë në hundë dhe në mushkëri.

Ata theksojnë se kjo nuk do të thotë që duhet të bëjmë dush apo të lahemi me ujë të nxehtë. Përkatësisht, avulli i nxehtë mund të rrisë temperaturën e trupit, gjë që do të na bëjë të ndihemi edhe më keq. Mbajtja e dhomës së gjumit tuaj të errët dhe të freskët është një tjetër truk që mund t’ju ndihmojë të flini mirë kur jeni të sëmurë.

LEXO EDHE:

Back to top button