Çokollata e zezë mund të parandalojë sëmundjet vdekjeprurëse, kjo është arsyeja

Çokollata e zezë mund të parandalojë sëmundjet vdekjeprurëse, kjo është arsyeja

Çokollata e zezë mund të parandalojë sëmundjet vdekjeprurëse dhe ndihmon shumë trurin, thonë ekspertët.

Kjo çokollatë përmban flavanol, i cili parandalon inflamacionin dhe mund të zvogëlojë inflamacionin e indeve.

Çokollatat që përmbajnë 70% kakao stimulojnë trurin dhe sistemin kardiovaskular duke rritur rrjedhjen e gjakut dhe ulin inflamacionin, sipas hulumtimit të fundit.

 

Vitin e kaluar, një studim i shkencëtarëve italianë zbuloi gjithashtu se çokollata e errët rriti rrjedhën e gjakut në pjesët kryesore të trurit, duke përmirësuar kështu kujtesën dhe vëmendjen.

LEXO EDHE:

Back to top button