Dashuria në kohën e virusit korona, çfarë rekomandojnë ekspertët?


Ndërsa rastet e COVID-19 vazhdojnë të përhapen, njerëzit janë duke marrë masa paraprake si distancimi social më seriozisht se kurrë.

Distancimi shoqëror, siç përcaktohet nga Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH), është praktikë e mbajtjes së të paktën tre këmbëve distancë midis jush dhe kujtdo që kollitet ose teshtitet. Është vetëm një masë që sugjerohet për të mbrojtur kundër përhapjes së koronavirusit të ri shumë ngjitës.

Shumë njerëz – madje edhe zyrtarë shëndetësorë – kanë filluar të përdorin alternativa shtrëngimi duarsh.

Duke pasur parasysh që shtrëngimet e duarve dhe puthjet po kufizohen dhe puna në distancë po inkurajohet, njerëzit beqarë mund të pyesin nëse duhet të “distancojnë shoqërinë” vetë nga takimet dhe thjesht të qëndrojnë në shtëpi.

Dr. Natasha Fuksina, Diplomate e Bordit Amerikan të Mjekësisë së Brendshme sugjeroi Skype ose FaceTime nëse është një datë e parë dhe keni disa rezerva. “Kjo do të zvogëlojë frikën dhe do të ndihmojë në ndërtimin e besimit dhe një marrëdhënie që shkon përpara,”.

Dr Taylor Graber, një banor anesteziologjie në San Diego me Universitetin e Kalifornisë San Diego, tha që “takimi nuk ka nevojë të ndalet për shkak të COVID-19. “Nuk besoj se duhet të mbyllim takimet mes koronavirusit. Në të rinjtë e shëndetshëm, ekziston një rrezik shumë i ulët i kontraktimit të pasojave serioze të sëmundjes,”.

Nëse keni simptoma virale të tilla si ethe, kollë, ftohje ju patjetër që duhet të shmangni takimin dhe puthjen e të tjerëve, sipas Graber. Fuksina u pajtua, duke përmendur udhëzimet e CDC dhe WHO.

Dhe nëse tashmë jeni në një lidhje serioze? Të njëjtat rregulla zbatohen. Fuksina gjithashtu vuri në dukje se është e rëndësishme të keni kujdes për shqetësimet e partnerit tuaj. Graber theksoi se sinqerisht është e nevojshme; nëse nuk ndiheni mirë, shtyni takimet tuaja.

Kështu që, nëse nuk jeni i sëmurë shkoni takojeni atë. Mos e përdorni koronavirusin si justifikim.

LEXO EDHE:

Back to top button