Dialogu Maqedoni-Bullgari, Buçkovski në Sofje

I dërguari special i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Vllado Buçkovski realizoi takim pune në Sofje me figura të shquara të kulturës së Republikës së Bullgarisë, në të cilin bashkëbiseduesit kanë shfaqur pajtim se zhvillimi i marrëdhënieve kulturore- artistike mes të dyja shteteve po zhvillohet në drejtim të mirë. Në takim bashkëbiseduesit kanë arritur pajtueshmëri se zhvillimi i marrëdhënieve kulturore- artistike mes të dyja shteteve po zhvillohet në drejtim të mirë, por se nevojitet pasurim me projekte konkrete dhe intensifikim të takimeve mes personaliteteve nga sfera e artit dhe kulturës, ndërsa ishte theksuar se përmes sferës së kulturës dhe kontakteve do të mund të pritet më shumë përparim në marrëdhëniet ndërmjet të dy shteteve.

LEXO EDHE:

Back to top button