Dieta japoneze e mëngjesit ka magjepsur njerëzit në mbarë botën

Dieta japoneze e mëngjesit ka magjepsur njerëzit në mbarë botën

Dieta japoneze e mëngjesit ka magjepsur njerëzit në mbarë botën. U bë aq popullor sa që në një moment edhe njerëzit në Japoni nuk kishin ku ta blinin këtë frut të mrekullueshëm.

Njerëzit që luftojnë me peshën e tepërt e dinë shumë mirë se sa e vështirë është t’u përmbahen rregullave dhe kufizimeve strikte, ndaj shpesh heqin dorë edhe para se të fillojnë. Nëse jeni një prej tyre, ndoshta kjo dietë me banane është zgjedhja e duhur për ju.

Dieta me banane u krijua krejt rastësisht në vitin 2008. Ajo ka fituar shumë popullaritet sepse u lejon njerëzve të humbin peshë lehtësisht pa pasur nevojë të ndryshojnë në mënyrë drastike stilin e jetës së tyre.

Këtu janë rregullat që duhet të ndiqni:

Mëngjesi

Filloni ditën tuaj me një gotë ujë në stomak bosh sapo të zgjoheni. Kur pini ujë, hani një banane. Nëse ndiheni ende të uritur pas bananes, mund të hani diçka më pak se 200 kalori rreth 15 deri në 20 minuta më vonë.

Drekë dhe darkë

Vakti i fundit i ditës nuk duhet të hahet pas orës 20:00. Megjithëse rekomandohet ta hani deri në orën 18:00, mund të duhet pak kohë për t’u mësuar me të.

Nuk ka kufizime për llojin dhe sasinë e ushqimit që hani, por rekomandohet të shmangni ushqimet e skuqura dhe të padëshiruara për të humbur sa më shumë peshë.

Gjithashtu rekomandohet të shmangni ëmbëlsirat pas vaktit. Ajo që është e rëndësishme është të dalloni momentin kur keni ngrënë mjaftueshëm pa e tepruar, ndaj rekomandohet të ndaloni së ngrëni kur jeni rreth 80% të ngopur.

Pini shumë ujë

E vetmja pije e lejuar është uji. Pini shumë ujë (është e rëndësishme që të jetë në temperaturën e dhomës) dhe me gllënjka të vogla.

LEXO EDHE:

Back to top button