Dimitrievski: Është e papranueshme që Maqedonia ende nuk është njohur me propozimin francez

Dimitrievski: Është e papranueshme që Maqedonia ende nuk është njohur me propozimin francez

Kryetari i komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski i ka dërguar një letër të hapur kryeministrit Kovaçevski për propozimin francez si zgjidhje e mundshme për tejkalimin e kontestit bullgaro-maqedonas për fillimin e negociatave për anëtarësim të Maqedonisë në Bashkimin Evropian.

Dimitrievski shkruan se është e papranueshme që Maqedonia ende nuk është njohur me propozimin francez që duhet të zgjidhë këtë mosmarrëveshje.

“Është e papranueshme për zgjidhjen e mosmarrëveshjes bullgaro-maqedonase, e cila më së shumti prek Maqedoninë për shkak të fillimit të negociatave për anëtarësim në BE, të mos informohen deputetët e Kuvendit të Maqedonisë kur ka një deklaratë të përbashkët për vijat e kuqe të Maqedonisë.

Është e papranueshme që qytetarët të dëgjojnë çdo ditë të pavërteta dhe ofendime nga përfaqësuesit bullgarë, dhe Maqedonia, më saktësisht anëtarët e Qeverisë dhe institucionet kompetente, të heshtin ndaj këtij propozimi, ashtu siç heshtën për rastin e fundit me hapja e Shoqatës së qytetarëve në Manastir. Emrin Vanço Mihajlov, i cili ishte bashkëpunëtor i konfirmuar i fashistëve dhe tërë jetën punoi kundër shtetësisë maqedonase.

Qytetarët duhet të informohen për të gjitha bisedat për këtë mosmarrëveshje, për gjithçka që po ndodh! Si kryeministër i të gjithë qytetarëve të këtij shteti, keni obligim t’u sqaroni qytetarëve se çfarë do të thotë, por edhe çfarë parasheh ky dokument për Maqedoninë”, shkruan Dimitrievski.

LEXO EDHE:

Back to top button