Disa mënyra për t’iu përmbajtur vendimit tuaj për të lënë duhanin

Pasi të keni lënë duhanin, ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të qëndruar të suksesshëm dhe këmbëngulës në vendimin tuaj për ta lënë duhanin.

Përgëzoje veten

Festoni arritjet tuaja. Mos harroni atë ndjenjën e mirë kur qëndroni larg cigares.

Mendoni për pengesat tuaja

Merrni pak kohë për të identifikuar pengesat me të cilat jeni përballur dhe mendoni për çdo sfidë përpara. Bëhuni gati për t’u përballur me ta.

Konsideroni përdorimin e ilaçeve

Nëse keni përdorur mjekim dhe këshillim për të lënë duhanin, mendoni për nevojat tuaja aktuale dhe se si ato mund të ndryshojnë në të ardhmen. Mjeku juaj mund t’ju ndihmojë të vendosni se kur dhe si të ndaloni përdorimin e ilaçit.

Nëse filloni të ndiheni në depresion ose përjetoni probleme të tjera që mund të lidhen me lënien e duhanit, kontaktoni mjekun tuaj për ndihmë. Injorimi i problemeve të tilla mund të çojë në fillimin e përsëritjes së duhanit.

LEXO EDHE:

Back to top button