Do të habiteni: Ja çfarë di Viber për ju?

Do të habiteni: Ja çfarë di Viber për ju?

Në epokën e sotme dixhitale, në të cilën zërat e shqetësimeve për privatësinë po bëhen më të forta, të kuptuarit se si aplikacionet dhe shërbimet e ndryshme mbledhin të dhënat tona është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe një nga aplikacionet më të njohura të përdorura në rajonin tonë është padyshim Viber.

Jemi të sigurt se shumë pak njerëz e dinë se çfarë di Viber për ne, pra çfarë të dhënash mbledh.

Puna dhe shërbimet e ofruara nga ky aplikacion përfshijnë në mënyrë të pashmangshme mbledhjen e të dhënave personale, fushëveprimi i të cilave ndryshon në varësi të llojit të shërbimeve të përdorura dhe ndërveprimit me platformën, dhe kompania pretendon se nuk lexon ose dëgjon përmbajtjen e mesazhe private ose telefonata të dërguara përmes aplikacionit.

Pra, le të shohim se çfarë të dhënash mbledh Rakuten Viber.

Duke u regjistruar në Viber, pra duke përdorur aplikacionin për herë të parë, kompania do të kursejë:

-Numri i telefonit
-Të dhënat personale si emri dhe data e lindjes (opsionale)
-Email (opsionale)
-Identifikuesit e pajisjeve që përdorim
-Figura ose avatari (opsionale)
-Interesat që shprehim
-Libri i kontaktit (opsionale, por i nevojshëm për të parë cilin nga kontaktet tona përdorin Viber)
-Pritet, vendndodhja është një nga gjërat që Viber pëlqen të mbledhë kështu që ai të dijë për ne –
vendndodhjen e përafërt bazuar në kodin e telefonit dhe adresën IP dhe adresën e shtëpisë (opsionale)
– Vendndodhja e saktë bazuar në GPS për nevojat të disa funksionaliteteve dhe marketingut.

Ka disa të dhëna që Viber i mbledh automatikisht, dmth. të dhënat e mbledhura duke përdorur cookie-t dhe teknologjitë e tjera të identifikimit të pajisjes, përkatësisht:

-Identifikuesit e pajisjes si adresa IP dhe identifikuesit unikë të pajisjes
-Aktiviteti në internet (koha e aksesit, faqet e vizituara etj.)
-Aktiviteti gjatë përdorimit të aplikacionit
-Të dhënat për ndërveprimin me komunitetet, kanalet, botet dhe llogaritë e biznesit
-Të dhënat për sistemin operativ të pajisjes, shfletuesi, gjuha etj

Viber gjithashtu mbledh të dhëna duke përdorur burime të tjera, por supozon disa gjëra:

– Informacion rreth llogarive të lidhura të rrjeteve sociale
– Gjinia dhe interesat (supozim)
– Supozimet e bazuara në të dhënat e palëve të treta dhe ndërveprimet me përmbajtjen reklamuese
– Emri dhe numri i telefonit bazuar në librin e telefonave të pajisjeve të tjera

Edhe nëse nuk përdorni Viber, kompania do të mësojë emrin dhe numrin tuaj të telefonit nga drejtoritë e njerëzve të tjerë, në mënyrë që t’ju identifikojë me përdoruesit e ID-së së telefonuesit.

Për fat të mirë, ju mund të parandaloni që Viber t’ju identifikojë.

Rakuten Viber përditësoi së fundmi politikën e saj të Kushteve të Shërbimit, në të cilën, ndër të tjera, sqaroi se si do të trajtojë çaktivizimin e llogarive të përdoruesve.

Rregullorja e re hyn në fuqi në më pak se 30 ditë.

LEXO EDHE:

Back to top button