Elon Musk po përshkallëzon luftën kundër mediave

Elon Musk po përshkallëzon luftën kundër mediave

Platforma X e Elon Musk, e njohur më parë si Twitter, planifikon të fillojë të heqë titujt dhe tekstet e tjera nga artikujt e medias, raportoi Fortune të hënën. Kjo do të rezultojë në postime me lidhje me artikuj që përmbajnë vetëm imazhin kryesor të historisë.

Musk, një i vetëshpallur “absolutist i fjalës së lirë”, konfirmoi ndryshimin e planifikuar dhe pjesën e tij në të disa orë më vonë.

“Kjo vjen direkt nga unë. Do të përmirësojë shumë estetikën,” shkroi ai në X.

Ndryshimi synon të krijojë hapësirë ​​për më shumë postime X, të quajtura më parë tweet, për t’u vendosur menjëherë në ekran. Por Musk tha gjithashtu se do të ndihmonte në parandalimin e klikimeve, raportoi Fortune, duke cituar një burim të njohur me këtë çështje.

Ky veprim mund të zvogëlojë trafikun në media, pasi zvogëlimi i lartësisë së kartave të lidhjeve të ndara në platformë ka të ngjarë të zvogëlojë dukshmërinë e tyre.

Heqja e kontekstit të rëndësishëm nga artikujt mund të jetë gjithashtu konfuze për përdoruesit, duke i detyruar ata të hamendësojnë se për çfarë bëhet fjalë, përveç nëse përdoruesi e shton manualisht atë informacion. Musk nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment, sipas Insajderit.

LEXO EDHE:

Back to top button