Drejtuesit e trenave në Gjermani kanë nisur një grevë pesë ditore

Drejtuesit e trenave në Gjermani kanë nisur një grevë pesë ditore

Drejtuesit e trenave në Gjermani kanë nisur një grevë pothuajse njëjavore në orët e para të mëngjesit të sotëm.

Sindikata GDL votoi me shumicë dërrmuese për të autorizuar greva ‘të plota’ në DB në pronësi të shtetit.

Çështja qendrore është thirrja e sindikatës për reduktimin e orëve të punëtorëve me turne nga 38 në 35 orë në javë pa ulje rroge, një kërkesë për të cilën punëdhënësit deri më tani kanë kundërshtuar.

GDL po kërkon një rritje prej 555 euro në muaj për punonjësit plus një pagesë një herë deri në 3,000 euro për të luftuar inflacionin.

Është i fundit në një seri largimesh për orët e punës, kushtet dhe pagat. Union GDL tha se ka refuzuar një ofertë pagese të bërë të premten nga operatori hekurudhor gjerman Deutsche Bahn (DB).

“Me ofertën e tretë dhe gjoja të përmirësuar, Deutsche Bahn ka treguar edhe një herë se është e padekur në ndjekjen e kursit të saj të mëparshëm të refuzimit dhe konfrontimit ,nuk ka asnjë gjurmë të ndonjë dëshire për të arritur marrëveshje,” tha sindikata në një deklaratë për shtyp të hënën.

Në fillim të këtij muaji, udhëtimi hekurudhor u bllokua “afërsisht” në Gjermani kur anëtarët e sindikatës GDL hynë në grevë.

Greva e trenave të pasagjerëve filloi në orën 2 të mëngjesit të 24 janarit dhe do të zgjasë deri në orën 6 të mëngjesit të së hënës më 29 janar.

LEXO EDHE:

Back to top button