Dua Lipa i quajti “budalla” komentet e ministrave britanikë për shqiptarët!

Dua Lipa i quajti “budalla” komentet e ministrave britanikë për shqiptarët!

Dua Lipa ka kritikuar ministrat britanikë për mënyrën se si flasin për shqiptarët, ndërsa komentet e tyre i ka cilësuar si “shkurtërpamëse dhe mendjevogël”. Këngëtarja tha se ishte lënduar nga mënyra se si qeveria britanike fliste për shqiptarët dhe bëri thirrje për “më shumë empati”.

Sekretari i Brendshëm i Britanisë ka goditur “kriminelët shqiptarë”, duke thënë se ka pasur një “pushtim” të emigrantëve në Angli në debatin për kalimet me varka të vogla përgjatë Kanalit Anglez.

 

 

 

“Sigurisht që dhemb. Gjithë ato që flasin për emigrantët? Gjithmonë kam menduar se Londra ishte një përzierje kulturash. Ato janë pjesë përbërëse e qytetit. Prandaj kur dëgjon qeverinë që flet për shqiptarët, të dhemb. Është dritëshkurtër dhe dritëshkurtër, por kështu mendojnë shumë njerëz”, tha Dua Lipa për Sunday Times.

 

 

 

“Sado që të përpiqemi të ndryshojmë retorikën, gjithmonë do të ketë nga ata që mendojnë: “Emigrantët vijnë në vend dhe menjëherë gjejnë një punë”. Megjithatë, emigrantët që erdhën këtu e bënin jetesën me një punë tepër të vështirë.

 

 

 

Duhet të kesh më shumë ndjeshmëri, sepse njerëzit nuk largohen nga vendi i tyre nëse nuk duhet, për shembull nga frika për familjen dhe një jetë më të mirë”, shtoi Lipa.

 

 

 

Për të kujtuar, prindërit e këngëtares popullore lanë territorin e Kosovës dhe Metohisë rreth vitit 1992 dhe u shpërngulën në Londër.

 

LEXO EDHE:

Back to top button