Duartroket 1140 herë në një minutë, i riu nga Iowa thyen rekordin Guinness

Duartroket 1140 herë në një minutë, i riu nga Iowa thyen rekordin Guinness

Dalton Meyer, 20 vjeç, nga Davenport në Iowa theu rekordin botëror Guinness duke duartrokitur 1140 herë në një minutë.

I riu tha se interesimi i tij për duartrokitjen e shpejtësisë filloi kur ai ishte në shkollën fillore dhe ai pa një video në YouTube të Kent French, i cili dikur njihej si duartrokitësi më i shpejtë në botë.

“Më erdhi natyrshëm, sikur nuk më duhej as të praktikoja”, tha Meyer, duke shtuar: “Me të vërtetë, unë vetëm për disa arsye që nuk i di arrita si ta bëja këtë”, raporton UPI.

Meyer bëri të ditur se në përpjekjen e tij për thyerjen e rekordit ai e përdori teknikën e duartrokitjes së dorës të zhvilluar nga mbajtësi i mëparshëm i rekordeve botërore Guinness, Eli Bishop, i cili arriti 1,103 duartrokitje në një minutë.

Dalton punoi me Charm Media Group në Geneseo, Ill., për t’u siguruar që përpjekja e tij zyrtare të ishte filmuar siç duhet në kohë reale dhe në lëvizje të ngadaltë, si dhe të regjistrohej me audion e duhur për të siguruar secila prej 19 duartrokitjeve të tij në sekondë të numërohet siç duhet nga Rekordet Botërore Guinness.

LEXO EDHE:

Back to top button