Duket ideal për ata që janë në dietë, por pse nuk duhet ta pini ujin e gazuar

Duket ideal për ata që janë në dietë, por pse nuk duhet ta pini ujin e gazuar

Uji i gazuar nuk përmban sheqer dhe kalori, ndaj konsiderohet si një zgjedhje ideale për ata që janë në dietë ose për ata që nuk duan të pinë alkool gjatë natës.

Por ai përmban acid karbonik, i cili krijohet nga dioksidi i karbonit që tretet në ujë.

Ky acid, si të gjitha acidet që përmbajnë pijet e gazuara, gërryen smaltin e dhëmbëve. Edhe një gotë e vetme me ujë të gazuar mund të shkaktojë dëme, pasi kur konsumojmë diçka acidike duhen rreth 45 minuta që pH e zgavrës me gojë të kthehet në normale.

Nëse sigurisht konsumimi i pijeve të gazuara, edhe nëse është ujë i gazuar, është i përditshëm, në terma afatgjatë ka shumë të ngjarë që të ketë dëmtime të mëdha në dhëmbë.

Sigurisht që dëmi i pijeve të gazuara me sheqer është edhe më i madh.

Mund të kufizoni deri diku dëmtimin e dhëmbëve nëse pini pije të gazuara me kashtë. Gjithashtu, nëse karbonati kombinohet me ushqimin, pH e zgavrës me gojë është më pak acid.

LEXO EDHE:

Back to top button