E keni lënë makinën në diell?

Me fillimin e nxehtësisë së verës dhe temperaturave ditore prej 40 ° C, makinat mund të nxehen aq sa një furrë, veçanërisht kur qëndrojnë në diell

Ja si ta mbani makinën tuaj të freskët, veçanërisht nëse nuk keni kondicioner.

I pastër – Nxehtësia mund të dëmtojë përgjithmonë CD-të, pajisjet elektronike dhe telefonat celularë, luajtësit e muzikës, lodrat. Nëse disa gjëra i përdorni rrallë në makinë, lërini në shtëpi dhe mbajini të nevojshme në bagazh.

Parkoni në hije – Duke parkuar nën një pemë, rrezikoni të merrni papastërti ose jashtëqitje zogjsh në çati ose dritare, por të paktën do të jetë më e rehatshme dhe e durueshme. Nëse nuk ka hije “kuruese”, lëreni makinën në mënyrë që dielli të godasë drejtpërdrejt xhamin e pasmë, asnjëherë në xhamin e përparmë. Kjo do të shmangë mbinxehjen e sediljeve të përparme dhe të timonit.

Mbrojtja e xhamit të përparmë – Me një xham mbrojtës për xhamin e përparmë ju do të mbroni brendësinë e automjetit nga rrezet më të forta të diellit. Vapa nuk do të largohet, por padyshim që do të jetë më e durueshme. Përveç kësaj, këto fole kontribuojnë në ftohjen më të shpejtë të makinës pas ndezjes së ajrit të kondicionuar.

Mbrojtja e dritares anësore – Këto “pajisje” mbrojnë në mënyrë të përkryer sediljet e pasme dhe fëmijët nga nxehtësia. Ata gjithashtu arrijnë të ulin temperaturën deri diku. Fatkeqësisht, vetëm makinat gjysmë luksoze kanë “blinda” mbrojtëse në pajisjet standarde.

Sedilje lëkure – Sediljet prej lëkure dhe timoni mund të nxehen aq shumë sa të shkaktojnë djegie të rënda. Për të shmangur këtë, duhet të vendosni peshqirë ose ndonjë material mbrojtës në sedilje. Kjo është ajo që do të parandalojë kontaktin e parë me sediljet e nxehta. Ju do të zvogëloni nxehtësinë e timonit duke hedhur pak ujë në një copë leckë dhe duke fshirë timonin. Është gjithashtu një ide e mirë që të keni një shishe sprej plot me ujë. Edhe pse uji mund të avullojë menjëherë, ai do të zvogëlojë drejtpërdrejt temperaturën e lartë. Pas vetëm disa spërkatjeve, timoni, transmisioni dhe pjesët metalike do të kthehen në temperaturën normale.

Kujdes me rripat – Edhe pse tingëllon banale, kopset metalike në rripat e sigurimit mund të nxehen deri në ekstrem, aq sa mund të shkaktojnë djegie. Prandaj, duhet pasur kujdes kur vendosni rripat e sigurimit, veçanërisht për fëmijët. Edhe në këtë rast do të ndihmojë spërkatja me ujë ose fshirja e mbylljeve me një leckë të lagur disa herë radhazi.

LEXO EDHE:

Back to top button