E lëngshme dhe e butë: Receta për kubikët më të shijshëm të bëra nga çokollata
E lëngshme dhe e butë: Receta për kubikët më të shijshëm të bëra nga çokollata

Të gjithë atyre që e duan çokollatën do ta pëlqejnë këtë recetë për kek – është shumë e lëngshme dhe e butë dhe ju duhen vetëm 45 minuta. Kini parasysh se keku mund të jetë edhe më i shijshëm nëse e mbuloni me krem.
Përbërësit e nevojshëm:
350 gram sheqer
240 gram miell
240 mililitra ujë
125 mililitra vaj vegjetal
125 mililitra dhallë
115 gram gjalpë
100 gram çokollatë e zezë
3 vezë 3 lugë gjelle 1 lugë ekstrakt ekstrakt i
pakufizuar . të pjekjes pluhur ½ lugë çaji sodë buke Për glazurën: 400 gram sheqer pluhur 115 gram gjalpë 100 mililitra dhallë 3 lugë gjelle pluhur kakao 1 lugë çaji ekstrakt vanilje Mënyra e përgatitjes:
1. Ngroheni furrën në 180 gradë Celsius.
2. Në një enë të madhe përzieni miellin, pluhurin për pjekje, sodën dhe sheqerin dhe lëreni tasin mënjanë 3. Në një enë të veçantë rrihni vezët dhe i përzieni me dhallën dhe ekstraktin e vaniljes.