Egjipti kërkon që Izraeli të tërhiqet nga ana palestineze e kalimit kufitar Rafah

Delegacioni egjiptian tha në takim se do të lejojë vëzhguesit evropianë të vijnë në kufi për të monitoruar punën e Autoritetit Palestinez, nëse Autoriteti Palestinez pranon të rifillojë punën.

Zyrtarët amerikanë, izraelitë dhe egjiptianë përfunduan një takim sot në Kajro, me Egjiptin që pohoi se Izraeli duhet të tërhiqet nga ana palestineze e kalimit kufitar Rafah përpara se të rihapet.

Izraeli kapi vendkalimin Rafah në maj gjatë ofensivës së Rafahut përgjatë Gazës jugore, duke zemëruar Egjiptin, i cili tha se do të ndalonte bashkëpunimin me Izraelin në një rrugë kyçe ndihme për në Rripin, si dhe një rrugë evakuimi nga Gaza.

Delegacioni egjiptian tha në takim se do të lejojë vëzhguesit evropianë të vijnë në kufi për të monitoruar punën e Autoritetit Palestinez, nëse Autoriteti Palestinez pranon të rifillojë punën.

LEXO EDHE:

Back to top button