Ekonomia britanike u rrit me 0.6 për qind në tremujorin e parë të 2024

Ekonomia britanike u rrit me 0.6 për qind në tremujorin e parë të 2024

Sipas vlerësimeve paraprake, ekonomia e Mbretërisë së Bashkuar u rrit me 0.6 për qind çdo tremujor në tremujorin e parë të 2024 dhe doli nga recesioni teknik, njoftoi këtë të premte Zyra Britanike për Statistikat Kombëtare (ONS).

Rritja tremujore në sektorin britanik të shërbimeve ishte 0,7 për qind, në sektorin e prodhimit 0,8 për qind, ndërsa ndërtimi ra me 0,9 për qind, raporton Guardian.

Në bazë vjetore, ekonomia britanike u rrit me 0.2 për qind krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit 2023.

Nëse shikojmë vetëm të dhënat për mars 2024, ekonomia e Mbretërisë së Bashkuar u rrit me 0.7 për qind nga viti në vit.

Vitet e fundit kanë qenë padyshim të vështira, por shifrat e sotme të rritjes janë dëshmi se ekonomia britanike po kthehet në fuqinë e plotë për herë të parë që nga pandemia,” tha kancelari britanik i Thesarit Jeremy Hunt.

Ndërsa, nuk është dakord Rachel Reeves nga Partia Laburiste e opozitës, e cila beson se kjo rritje ekonomike nuk është e denjë për t’u lavdëruar.

“Nga pa rritje në rritje të ulët”. A është kjo me të vërtetë një masë e ambicies konservatore? Çmimet e ushqimeve janë ende të larta, familjet paguajnë më shumë për hipotekat mujore dhe pozita e punonjësve është përkeqësuar. Është koha për ndryshim”, ka shkruar Reeves në rrjetin social X.

LEXO EDHE:

Back to top button