Elon Musk bie nga froni: Jeff Bezos u bë sërish njeriu më i pasur në botë

Elon Musk bie nga froni: Jeff Bezos u bë sërish njeriu më i pasur në botë

Jeff Bezos rifitoi titullin e njeriut më të pasur në botë, duke kaluar Elon Musk, sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg të hënën. Pasuria neto e themeluesit të Amazon është 200 miliardë dollarë, ndërsa Musk pason me 198 miliardë dollarë. Sipas indeksit, Musk humbi rreth 31 miliardë dollarë gjatë vitit të kaluar, ndërsa Bezos fitoi 23 miliardë dollarë.

Aksionet e Tesla ranë më shumë se 7% të hënën.

Musk rifitoi titullin e njeriut më të pasur në botë në maj 2023, duke kaluar CEO i LVMH (LVMHF), Bernard Arnault, i cili drejton një nga konglomeratet më të mëdha në botë dhe përfshin marka si Louis Vuitton, Dior dhe Céline. Tre centi-miliarderët – Musk, Arno dhe Bezos – kanë konkurruar me njëri-tjetrin për vendin e parë për muaj të tërë. Arnaud mbajti titullin ndërsa pasuria e tij u rrit për shkak të një bumi në shitjet e mallrave luksoze që ndihmoi në rritjen e çmimit të aksioneve të LVMH.

Në fillim të këtij viti, një gjykatës i gjykatës shtetërore të Delaware hodhi poshtë paketën e pagave të Musk për vitin 2018 – me vlerë më shumë se 50 miliardë dollarë – që e ndihmoi atë ta bënte atë një nga njerëzit më të pasur në botë. Aksionet e Tesla janë gjithashtu në rënie rreth 24% nga viti në ditë.

Sigurisht që titulli i njeriut më të pasur në vend ndryshon çdo disa muaj, në varësi të performancës së tregut. Musk dhe Arnaud kanë ende shumë pasuri – që nga viti 2020, vlera neto e pesë njerëzve më të pasur të vendit u rrit me 114% në një total prej 869 miliardë dollarësh, pas llogaritjes së inflacionit, sipas raportit vjetor të pabarazisë të Oxfam.

LEXO EDHE:

Back to top button