Ende s’ka përfunduar ekspertiza për aksidentin tragjik në Llaskarcë

Ende s’ka përfunduar ekspertiza për aksidentin tragjik në Llaskarcë

Gjykimi për aksidentin e autobusit pranë “Llaskarcës” mbetet i bllokuar. Byroja e Ekspertizës Ligjore nuk dëshiron të ofertojë se kur do të jetë gati analiza nga e cila varet shpjegimi për aksidentin që mori 16 jetë njerëzish. Ata thonë se ekspertizën janë duke punuar në mënyrë aktive, shtatë ekspertë janë të përfshirë, por materiali ishte i gjerë, kështu që është e pasigurt se kur do të përfundonte procesi.

“Duke pasur parasysh vëllimin e materialeve të përfshira në dosjet gjyqësore, kohën e nevojshme për analizën e dosjeve nga grupi i ekspertëve dhe aktivitetet që rezultojnë nga vetë analiza, në këtë fazë nuk është e mundur të parashikohet me siguri afati për përgatitjen përfundimtare të ekspertizës”, thonë nga Byroja e Ekspertizës Mjeko-Ligjore.

Që nga nëntori i vitit të kaluar nuk ka pasur asnjë gjyq për pronarin e “Durmo-Turs”, punonjësit e stacionit të kontrollit teknik dhe shoferin e autobusit që u ul i pari në bankën e të akuzuarve pikërisht tre vite më parë.

LEXO EDHE:

Back to top button