Falë këtij truku, çdo herë do të bëni patate të skuqura krejtësisht krokante

Sot, 13 korrik, është Dita Botërore e Patatave të skuqura, e cila është një pjatë e preferuar e shumë njerëzve në mbarë botën. Ka disa truke gjatë përgatitjes së tij falë të cilave patatet e skuqura do të shijojnë më mirë.

Pritini patatet dhe shpëlajini me ujë të ftohtë. I lëmë në ujë të ftohtë me shtimin e akullit ose në frigorifer për gjysmë ore. Në këtë mënyrë do të largoni niseshtenë e tepërt në patate.

I thani mirë pasi i hiqni nga uji. Skuqini patatet në vaj të nxehtë mesatarisht për gjashtë deri në tetë minuta. Mos vendosni shumë patate në tigan që të mos ngjiten.

Pas gjashtë deri në tetë minuta, i hiqni nga vaji dhe i lini të ftohen pak në temperaturën e dhomës. Ndërkohë, ngrohni vajin në një temperaturë më të lartë.

Kthejini patatet gjysmë të ftohura në tigan dhe skuqini për një ose dy minuta shtesë. I nxjerrim dhe i vendosim në letër kuzhine që të thithin vajin e tepërt. Shtoni kripë dhe shijoni!

LEXO EDHE:

Back to top button