Fillon prodhimi i robotëve humanoidë vetë-montues

Ajo që deri vonë dukej si fantashkencë është tani një realitet: fabrika e robotëve humanoidë është gati të fillojë punën.

Kjo fabrikë e quajtur RoboFab duhet të jetë e vendosur në Oregon të SHBA-së dhe lansimi është planifikuar për në fund të këtij viti. Objekti i prodhimit është ideja e Agility Robotics.

Kjo do të jetë fabrika e parë për prodhimin masiv të robotëve humanoidë dhe kapaciteti i tyre do të jetë 10,000 robotë në vit. Udhëheqësi i tyre do të jetë një robot i quajtur Digit, i cili, kur të bëhen mjaft prej tyre, do të marrë pjesë vetë në montimin e pjesëve.

Digit mund të programohet për të kryer detyra të ndryshme dhe siç thotë kompania mëmë, është “më shumë asistent se robot”, sepse mund të pajiset për t’u përshtatur me detyra të ndryshme dhe situata në ndryshim.

I parashikuar të gjejë aplikacione në industri të tilla si logjistika, ndërtimi, argëtimi dhe kujdesi shëndetësor, prototipi Digit kushton rreth 250,000 dollarë, por krijuesit e tij pretendojnë se versionet e ardhshme do të jenë më të lira.

LEXO EDHE:

Back to top button