Flamingot sillen si vajzat e shkollës së mesme kur janë në grup, thonë shkencëtarët

Flamingot sillen si vajzat e shkollës së mesme kur janë në grup, thonë shkencëtarët

Pothuajse të gjitha gjimnazet duan të jenë pjesë e grupit popullor. Kjo sjellje duket se vërehet edhe te flamingot.

Studiuesit nga Universiteti i Exeter dhe Fondacioni Wildfowl and Wetlands kanë treguar se grupet e flamingove në Karaibe dhe Kili formojnë grupe të vogla në bazë të karakterit.

– Nga ky hulumtim është e qartë se jeta shoqërore e flamingos është shumë më e ndërlikuar nga sa mendonim – tha Paul Rose, autori kryesor i hulumtimit.


Foto: Pixabay

Rose theksoi se kërkimet e mëparshme kishin treguar se flamingot kanë miq afatgjatë dhe studiuesit tani donin të zbulonin nëse kishte një arsye për formimin e grupit. Ata zbuluan se flamingot më të guximshëm shoqëroheshin dhe flamingot e nënshtruar preferonin të shoqëroheshin me zogj të tjerë të nënshtruar.

Studiuesit vunë re gjithashtu se grupet e zogjve agresivë ishin dominues ndaj grupeve të tjera, ndërsa zogjtë e nënshtruar ndihmuan zogjtë e tjerë të nënshtruar.

LEXO EDHE:

Back to top button