FMN ul parashikimet e rritjes ekonomike të zonës euro në 2021

Fondi Monetar Ndërkombëtar uli sot parashikimet për rritjen ekonomike të zonës euro në 2021, për shkak të rishfaqjes së pandemisë dhe masave kufizuese.

- Advertisment -

FMN pret një rritje të Prodhimit të Brendshëm Bruto prej 4,2%, një pikë më pak se në tetorin e kaluar dhe shumë larg 5,1% pritur nga SHBA-ja.

Gjermania pritet të regjistrojë një rritje prej 3,5% (-0,7 pikë), Franca +5,5% (-0,5 pikë), Italia +3% (-2,2 pikë) dhe Spanja +5,9% (-1,3 pikë).

Gjithashtu në kontinentin e vjetër, Britania e Madhe, goditur nga varianti i ri i koronavirusit, pret rënie të parashikimeve në 4,5% (-1,4 pikë).

LEXO EDHE:

Back to top button