Gati 10,000 njerëz janë evakuuar nga rajoni Harkiv në verilindje të Ukrainës

Gati 10,000 njerëz janë evakuuar nga rajoni Harkiv në verilindje të Ukrainës

Gati 10,000 njerëz janë evakuuar nga rajoni Harkiv në verilindje të Ukrainës, njoftoi guvernatori i rajonit. Masa vjen pas një sulmi rus në rajon që filloi më 10 maj, për të cilin presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky tha se mund të ishte vetëm vala e parë e një ofensive më të gjerë. Zelensky deklaroi se qëllimi i Putinit është të pushtojë Kharkivin. Sipas tij po punohet për sigurimin e mbrojtjes më të madhe kundërajrore.

“Detyra jonë është të pengojmë përpjekjen e Rusisë për të zgjeruar luftën dhe të parandalojmë pushtuesin që të thyejë vijën e frontit. Ne po punojmë për t’i siguruar Ukrainës më shumë mbrojtje kundërajrore. Ne po punojmë me të gjithë partnerët tanë dhe po i bindim ata. Terrori rus nuk do të mbetet kurrë i pandëshkuar. Hap pas hapi, ne po sigurohemi që shteti rus të ndjejë pasojat dhe çmimin e veprimeve të tij të liga”, tha Volodimir Zelenski, president i Ukrainës.

LEXO EDHE:

Back to top button