Gërmimet në parking, zbulojnë statujën romake 1800-vjeçare

Gërmimet në parking, zbulojnë statujën romake 1800-vjeçare

Një statujë romake që daton 1800 vjet më parë është zbuluar nga punëtorët që ndërtojnë një parking në Mbretërinë e Bashkuar. Shoferi i gërmuesit zbuloi kokën prej mermeri të një zonje romake në pronën e shekullit të 16-të, në Angli. Dy javë më vonë, një bust u gjet gjithashtu pranë vendit të gjetjes së kokës. Reliktet u pastruan, u shqyrtuan dhe u rimontuan nga një konservator, i cili e datoi skulpturën në shekullin e parë ose të dytë. Ekspertët vunë në dukje se një peshqir hekuri i ishte shtuar statujës, një përshtatje e cila historikisht u krye nga tregtarët italianë në antika gjatë fundit të shekullit të 18-të kur u shisnin sende aristokratëve që udhëtonin në Itali. Statuja do të shfaqet tani së bashku me statuja të tjera të mbledhura. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button