Gjergj Kastrioti është Alfa dhe Omega i kombit tonë arbëror europian

Gjergj Kastrioti është Alfa dhe Omega i kombit tonë arbëror europian

Me këtë flamur arbëror kryezoti dhe kryeheroi ynë Gjergj Kastrioti (Skënderbeu) shpalli lirinë dhe pavarësinë e Arbërisë.

Po me këtë flamur ai e mbrojti civilizimin e përbashkët të kombeve europiane.

Ky flamur u bë simbol i ynë i shenjtë.

Simbol i lirisë, i pavarësisë, identitetit kombëtar europian dhe frymëzimit.

Gjergj Kastrioti është Alfa dhe Omega i kombit tonë arbëror europian.

(Imazhi bashkëngjitur është nga vepra e M.H.H.L, e vitit 1588, dhe është botuar edhe në librat e Gjon Kekës, kushtuar jetës dhe veprës së Gjergj Kastriotit – Skënderbeut.)

LEXO EDHE:

Back to top button