Gjermania, Danimarka dhe Norvegjia porosisin armë me rreze të gjatë për Ukrainën

Gjermania, Danimarka dhe Norvegjia porosisin armë me rreze të gjatë për Ukrainën

Gjermania, Danimarka dhe Norvegjia kanë porositur një grup armësh me rreze të gjatë që do të ndërtohen për Ukrainën, raporton Reuters.

Furnizimi i 16 obuseve sllovake Zuzana-2, sapo njoftuar nga ministria gjermane e mbrojtjes, do të fillojë vitin e ardhshëm. Ai pason thirrjet nga Ukraina për armatime më të rënda, pas sukseseve të fundit në fushën e betejës.

Armët, të cilat mund të lëshojnë gjashtë predha në minutë në një distancë prej 40 km, do të ndërtohen në Sllovaki. Të tre vendet do të shpenzojnë 92 milionë euro për sistemet.

LEXO EDHE:

Back to top button