Gjermania dhe 13 aleatë të NATO-s njoftuan krijimin e një Sistemi Evropian të Mbrojtjes Ajrore

Sot, Gjermania dhe 13 aleatë të NATO-s njoftuan projektin e bashkëpunimit për të krijuar një sistem më të mirë evropian të mbrojtjes ajrore, raportoi DPA.

Ministrat e mbrojtjes të 14 vendeve nënshkruan një deklaratë synimi për të ashtuquajturin Iniciativa Evropiane e Mburojës Ajrore. Ai parashikon pjesëmarrjen e këtyre vendeve në blerjen e përbashkët të sistemeve të mbrojtjes ajrore Strela 3 dhe Patriot.

Ceremonia e nënshkrimit u zhvillua në selinë e NATO-s në Bruksel.

Përveç Gjermanisë, në projekt marrin pjesë edhe Mbretëria e Bashkuar, Sllovakia, Norvegjia, Letonia, Hungaria, Belgjika, Republika Çeke, Finlanda, Lituania, Holanda, Rumania, Sllovenia dhe Bullgaria.

LEXO EDHE:

Back to top button