Gjiganti i automjeteve të popullarizuara do t’u japë punonjësve një bonus prej 2000 £ për shpenzimet e jetesës

Më shumë se 14,000 punonjës të Rolls-Royce do të marrin një pagesë një herë prej 2,000 për të ndihmuar me rritjen e kostos së jetesës në MB.

Pagesat janë të destinuara për stafin e menaxhimit të nivelit më të ulët dhe stafin e punëtorisë, kryesisht në vendndodhjet Derby dhe Bristol, tha firma inxhinierike.

Shuma paushall do të nisë të shpërndahet për 3000 punonjës me pagën e gushtit.

11,000 punëtorët e mbetur të sindikatave do të marrin pagesën pasi sindikata e tyre të miratojë shumën.

Në fillim të këtij muaji, Lloyds Bank njoftoi masa për të ndihmuar punonjësit të përballojnë kostot në rritje, ndërsa faturat e energjisë vazhdojnë të rriten dhe inflacioni në Mbretërinë e Bashkuar arrin nivelin më të lartë në 40 vjet.

Një zëdhënës i Rolls-Royce i tha BBC-së se 70% e fuqisë së tyre punëtore në Mbretërinë e Bashkuar do të paguhet, duke shtuar se kompania gjithashtu “po i ofronte stafit të seminarit tonë rritjen më të lartë vjetore të pagave në të paktën një dekadë”.

Diskutimet janë duke u zhvilluar me sindikatat për të vendosur pagat për 2022-2023, tha zëdhënësi, dhe çështja e kostos së jetesës duhet të jetë një faktor në ato negociata.

Zëdhënësi tha gjithashtu se 11,000 anëtarëve të sindikatave do t’u ofrohet gjithashtu një rritje pagash prej 4 për qind nga marsi.

Normat e pagave dhe masat e asistencës së stafit në MB po rriten ndërsa bizneset përpiqen të rekrutojnë dhe mbajnë staf, pasi shifrat zyrtare tregojnë se ka më pak të papunë jashtë vendeve të lira për herë të parë që nga fillimi i regjistrimeve.

Punonjësve të Lloyds Bank iu ofrua një shumë totale prej 1,000 për të ndihmuar në rritjen e kostove pasi sindikata Unite the Union protestoi përpara mbledhjes së përgjithshme vjetore muajin e kaluar.

Inflacioni – norma me të cilën çmimet po rriten – aktualisht është 9% dhe pritet të rritet përsëri në fund të këtij viti.

Rolls-Royce u godit rëndë nga pandemia globale e koronavirusit, e cila goditi kërkesën për motorët e saj të avionëve pasi udhëtimi ndërkombëtar ajror u ndal.

Në vitin 2020, ajo njoftoi planet për të reduktuar fuqinë e saj punëtore globale me 9,000 deri në fund të këtij viti, dhe 3,000 nga ato vende pune do të jenë në MB. Në atë kohë, ai tha se do të duheshin “disa vite” që industria të rikuperohej nga pandemia.

Në vitin e parë të pandemisë, Rolls-Royce pati një humbje prej 4 4 miliardë dollarësh për shkak të rënies së trafikut ajror, por sërish u kthye në fitim në 2021.

Në përditësimin e fundit të tregtimit të kompanisë, CEO Warren East tha se performanca financiare e kompanisë ishte përmirësuar në vitin 2021 dhe se ajo kishte bërë “përparim të rëndësishëm në rrugën drejt rimëkëmbjes nga ndikimi i COVID-19”.

“Ne kemi besim se e kemi pozicionuar biznesin për të bërë një fitim pozitiv dhe para këtë vit, të nxitur nga përfitimet e reduktimeve tona të kostos dhe rritjes së orëve të fluturimit të motorit në navigimin ajror civil së bashku me performancën e fortë në sistemet e mbrojtjes dhe energjisë,” shtoi ai.

LEXO EDHE:

Back to top button