Google Chrome shumë përpara konkurrencës në testet e Speedometër 3

Google Chrome shumë përpara konkurrencës në testet e Speedometër 3

Google ka zbuluar se Chrome është tani 72% më i shpejtë, duke arritur rezultatin më të lartë ndonjëherë në testin më të fundit të shfletuesit Speedometër 3.

Google pretendon se shfletuesi i tyre i internetit është tani 72% më i shpejtë që kur u prezantua standardi Speedometër 3

Për të matur shpejtësinë e Google Chrome, Google përdor një kombinim të testeve të veta dhe matjeve standarde të industrisë. Shpejtësi 3 është një mjet popullor për krahasimin e shpejtësisë së shfletuesit sepse imiton me besnikëri përdorimin real. Postimi në blog i Google shpjegon përmirësimet e fundit që e kanë bërë Chrome më të shpejtë se kurrë që nga debutimi i Speedometer 3.

Google ekzaminoi se cilat veçori në Speedometër ngadalësojnë më shumë shfletuesin e internetit dhe bëri cilësime specifike për t’i shpejtuar ato. Për shembull, ata përmirësuan funksionin që trajton vargjet e ndara në hapësirë, duke e bërë atë më të shpejtë duke hequr kontrollet e panevojshme. Google ka siguruar gjithashtu që fletët e dyfishta të stilit të përpunohen vetëm një herë, duke kursyer kohë dhe burime.

Ndryshime të tjera përfshijnë optimizimin e përdorimit të memories gjatë vizatimit të formave dhe reduktimin e përpunimit të panevojshëm gjatë krijimit të formave. Ekipi gjithashtu identifikoi përzgjedhës të përdorur zakonisht në querySelector dhe i thjeshtoi ata për performancë më të mirë.

Vitin e kaluar, Google bëri disa ndryshime për të arritur një rezultat Speedometër prej 390 në versionin 113 të Chrome. Këto përfshinin analizim më të shpejtë të HTML dhe përditësime DOM, të cilat përfituan jo vetëm Chrome, por edhe shfletuesit WebKit të Apple. Google ka zgjeruar disa nga këto optimizime për të përmirësuar veçoritë e tjera që përdor Speedometër 3.

Për më tepër, Google ka punuar me mirëmbajtjen Harfbuzz për të përmirësuar mënyrën se si Chrome shfaq fontet e përdorura nga macOS i Apple. Ky ndryshim përshpejton përpunimin e tekstit duke specifikuar se cilët hieroglife të përpunohen më shpejt.

Një strategji kryesore për të përmirësuar performancën e Google janë nivelet e kodit, që përfshin zgjedhjen e kodit të duhur për optimizim të mëtejshëm. Intel ndihmoi duke kontribuar me një metodë që kujton vendimet e kaluara të optimizimit në mënyrë që Chrome t’i zbatojë ato më shpejt në të ardhmen.

Megjithëse performanca është e rëndësishme për një përvojë të qetë të shfletimit në ueb, shumë përdorues shpesh ankohen për përdorimin e lartë të memories së Chrome dhe jo për shpejtësinë e tij. Ekzekutimi i shpejtë i skripteve në Chrome mund të marrë shumë memorie, por ky nuk është tërësisht faji i Chrome, pasi këto skripta kërkojnë burime të konsiderueshme për të ekzekutuar me efikasitet.

Në çdo rast, këto rezultate pritet të vazhdojnë të përmirësohen pasi Google vazhdon të përmirësojë shfletuesin e saj.

LEXO EDHE:

Back to top button