Google definitivisht ka mbyllur versionin bazë HTML të Gmail që nga janari

Google definitivisht ka mbyllur versionin bazë HTML të Gmail që nga janari

Google ka njoftuar se do të ndalojë mirëmbajtjen e versionit bazë HTML të shërbimit të tij të postës elektronike duke filluar nga janari 2024.

Vendimi është postuar në faqen e internetit të kompanisë për mbështetjen e klientit.

“Versioni bazë HTML i Gmail është versioni i mëparshëm që u zëvendësua nga pasardhës më modernë më shumë se 10 vjet më parë dhe sot nuk lejon përdorimin e të gjitha opsioneve dhe funksioneve të Gmail,” tha Google për The Register.

Vendimi i gjigantit amerikan të internetit u dënua nga përdoruesit e verbër dhe me shikim të pjesshëm, të cilët preferojnë të përdorin versionin HTML të Gmail për shkak të thjeshtësisë së tij. Ata gjithashtu u ankuan se versioni bazë i shërbimit popullor të postës elektronike është më i vështirë për t’u gjetur kohët e fundit sesa ishte më parë.

Google mbylli më parë disa nga shërbimet e saj (Google Reader, Wave, Google Code…). Megjithatë, disa prej tyre u kthyen pasi përdoruesit protestuan për heqjen e tyre.

Kështu, për shembull, G Suite u vu në pritje pasi përdoruesit njoftuan Google se u ishte premtuar se shërbimi do të ishte i disponueshëm përgjithmonë.

LEXO EDHE:

Back to top button