Google do të turbullojë fotot me përmbajtje eksplicite

Edhe kur opsioni i filtrimit të SafeSearch është i çaktivizuar, Google ende përpiqet të reduktojë përmbajtjet e padëshiruara të qarta nga ato kërkime ku nuk synohej të gjente përmbajtje për të rritur.

Google ka njoftuar se në muajt e ardhshëm, sipas cilësimeve të paracaktuara, do të mundësojë një cilësim të ri për të errësuar SafeSearch për të gjithë përdoruesit.

Megjithëse nuk është 100% i saktë, filtri duhet të ndihmojë në mbrojtjen kundër ekspozimit aksidental ndaj fotove të qarta për të gjithë përdoruesit, pavarësisht nëse e kanë të aktivizuar filtrin e SafeSearch.

Përmbajtja e qartë përfshin përmbajtje seksuale si pornografi, dhunë dhe gjak. Sidoqoftë, përdoruesit kanë mundësinë të rregullojnë cilësimet në çdo kohë.

Pasi filtri të aktivizohet, Google do të shfaqë njoftimet për të në krye të rezultateve të kërkimit. Përmbajtja e qartë mund të shihet duke klikuar në mesazhin “Shiko imazhin” që do të jetë në foton e turbullt.

LEXO EDHE:

Back to top button