Gorilla që ka mbi 50 mijë ndjekës në Instagram

Gorilla që ka mbi 50 mijë ndjekës në Instagram

Gorillat janë kafshë që zgjojnë kërshërinë e njerëzve. Së fundi në rrjetet sociale po qarkullojnë video të një kafshe të tillë, i cili ka tërhequr vëmendjen me emrin e tij. Gorilla me emrin Shaban deri më tani ka mbi 50 mijë ndjekës në Instagram.

Ai është mashkull i ultësirës perëndimore, i lindur në Parkun Primate Apenheul në Holandë ndërsa është rritur në Australi, aktualisht banon në kopshtin zoologjik Higashiyama në Nagoya, Japoni.

Kafsha fitoi publicitet në vitin 2007 në kopshtin zoologjik Higashiyama kur ishte 10 vjeç duke ecur në litar.

Ndryshe, gorillat janë majmunë të mëdhenj barngrënës dhe banojnë në pyjet tropikale të Afrikës Ekuatoriale.

LEXO EDHE:

Back to top button