Gratë punojnë më mirë në dhomat më të ngrohta, ndërsa burrat në ato më të ftohta

Gratë punojnë më mirë në dhomat më të ngrohta, ndërsa burrat në ato më të ftohta

Shkencëtarët britanikë kryen një studim të pazakontë duke u fokusuar në kondicionerët e zyrës dhe zbuluan se truri i grave funksionon më mirë në temperatura më të larta të dhomës, raportoi Guardian.

Burrat, nga ana tjetër, performojnë më mirë kur temperatura është pak më e ftohtë se mesatarja, sipas rezultateve të hulumtimit të publikuara në revistën PLOS One.

Hulumtimi testoi aftësinë e 500 burrave dhe grave për të kryer detyra në temperatura të ndryshme.

Në temperatura më të larta, femrat treguan performancë më të mirë në zgjidhjen e detyrave matematikore dhe verbale, ndërsa situata ishte e ndryshme për meshkujt.

Por është e rëndësishme të theksohet se për gratë, rritja e performancës në temperatura më të ngrohta ishte “dukshëm më e madhe” sesa ulja e performancës së meshkujve në të njëjtat kushte.

“Gjetjet tona tregojnë se kur hapësira e punës është më e ngrohtë, produktiviteti i punës është më i lartë”, thonë studiuesit.

Rezultatet treguan gjithashtu se në dhomat më të ftohta, gratë duhej të mbanin veshje të shumta si pulovra, shalle, shalle, çorape dhe madje edhe batanije për t’u ngrohur, duke e bërë punën e tyre më të vështirë.

LEXO EDHE:

Back to top button