Greqia i kërkon ndihmë Turqisë

Greqia i kërkon ndihmë Turqisë

Zyrtarët grekë kanë nisur një seri kontaktesh të nivelit të lartë me qeverinë e Turqisë në përpjekje për të ndaluar një rritje në kalimet e migrantëve nëpër ujërat që ndajnë dy shtetet.

Ministri i Mbrojtjes, Alkiviades Stephanis, ka folur me homologun turk, Yasar Guler, një ditë pasi ministrat e jashtëm të të dyja shteteve po ashtu folën.

Kontrollet përgjatë Lumit Evros nga ana e kufirit grek janë intensifikuar pas rënies së nivelit të ujit që ka bërë kalimet e migrantëve më të lehta, raportoi AP.

Dy anëtaret e NATO-s kanë pasur mosmarrëveshje për kohë të gjatë, përfshirë kufijtë detarë dhe përpjekjet për të ndaluar migrimin ilegal në BE.

LEXO EDHE:

Back to top button